(Her-)ken jij deze koppen over werkende moeders:
“Aantal vrouwen in top zeer teleurstellend”
“Wettelijk streefcijfer voor topvrouwen laatste kans voor bedrijven”
“Relatie tussen werk en privé een belangrijke oorzaak voor de werkstress”
“Onderzoek: werk-privé balans voor veel Nederlanders compleet zoek”

Voor ons de aanleiding om deze video te maken. Een video waarmee we inzicht willen geven in de dagelijkse uitdagingen van werkende moeders. En dan vooral die massa werkende moeders die ons inziens zo weinig in beeld komt in de media. Want vrijwel altijd zien we topvrouwen in beeld die hoge functies bekleden. Fantastisch. We hebben ze hard nodig. Maar zij spreken niet altijd de taal en ervaren andere uitdagingen dan de massa werkende moeders met ambitie die de zorg voor gezin met werk combineren.

Ons doel
… met deze video is het openen van een nieuwe dialoog. Eentje waarin we uitgaan van het idee dat een goede werk- gezinsbalans een voorwaarde is een voor een gelukkig gezin én goede prestaties op de werkvloer. Waarin we vragen stellen als:

Waarom is het in Nederland anno 2018 not-done om een vergadering uit te lopen om je kind van school te halen?

Waarom voelt het logischer dat vrouwen inleveren op hun carrière?

In deze video eindigen we met een oproep om meer in gesprek te gaan met de werkende moeder over haar uitdagingen. Om samen oplossingen te vinden waarin we ons losmaken van hardnekkige tradities en moetjes, maar die uitgaan van persoonlijke waarden.

Deel je onze mening en wil je ook dat de dialoog meer gevoerd gaat worden? Help ons dan met het verspreiden van deze video.

mamaNL is het inspiratieplatform voor mama’s op zoek naar balans. Bewust met Nanet is een coachings- en trainingspraktijk voor werkende moeders.