Wat doen werkende mama’s in balans anders dan de rest? Kan je als werkende mama Ć¼berhaupt wel balans ervaren? Ja!

Geheimen
Coach Nanet van Bewust met Nanet vertelt je in deze video wat de 3 geheimen zijn van werkende mama’s in balans. Want het is mogelijk om grotendeels balans te ervaren, alleen hoe doe je dat nou met werk.

Geheim 1: maak keuzes
Met je verstand en je gevoel. En vooral dat laatste is iets wat wij moeders nog wat meer mogen toelaten. Wat voel je precies? Wat voelt goed? Wat voor jouw buurvrouw, zus of vriendin goed voelt, kan voor jou heel anders voelen. Dat is niet erg, dat is prima. We zijn allemaal uniek.

Maak vervolgens op basis van je verstand en gevoel keuzes. Wil jij in loondienst werken en zo ja, hoeveel uren? Wil jij liever ondernemen en zo ja, hoe vul je je week in?

Geheim 2: durf hulp te vragen
Veel vrouwen hebben moeite met het vragen van hulp. Accepteren is al een dingetje, maar vragen lijkt soms helemaal een brug te ver. Durf jij bijvoorbeeld oppas te vragen om me-time in te plannen? Natuurlijk mag je dichtbij jezelf blijven en is het zeker niet de bedoeling dat je alles uit handen geeft, maar af en toe tijd voor jou met of zonder je partner is soms ook hard nodig om even bij te tanken.

Niet voor niets zeggen ze dat de eerste jaren tropenjaren zijn. Er wordt veel van je lijf en je geest gevraagd. Supertof, want wat maken we als moeders mooie dingen mee. Maar de andere kant van de medaille is ook dat je lijf en geest moe kunnen worden. En dan is hulp vragen echt geen overbodige luxe.

Geheim 3: trek je minder aan van je omgeving
Vrouwen in balans staan steviger in hun schoenen, zijn minder perfectionistisch en durven meer los te laten. Omdat ze weten wat ze belangrijk vinden, omdat ze bewuste keuzes gemaakt hebben en zich daar goed bij voelen.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar je zult ergens moeten beginnen. Dus… als er na het lezen van dit artikel kritiek komt uit je omgeving op je niet zo perfecte huis, kleding, haar, opvoedstijl of wat-dan-ook: laat het van je afglijden. Bedenk wat je allemaal wel uit die 24 uur en 7 dagen haalt. En bedenk dat er ooit wel weer een tijd komt dat je aandacht kunt besteden aan iets anders. Je kunt simpelweg niet alles perfect doen.

Bedenk tot slot ook dat werkende mama’s die volledig in balans zijn niet bestaan. Ja, er zijn er die het best goed voor elkaar hebben. 1 dag of misschien 1 week. Maar dan is er altijd wel iets dat ze uit balans haalt. Omdat het leven met kinderen en werk je nu eenmaal lekker dynamisch is. 100% in balans en werkende moeder zijn, is geen match. Dus maak er het beste van met deze geheimen in mind!