Recept voor:

4 personen

Klaar in:

20 minuten

Maaltijd:

tussendoor

Aantal ballen:

minimaal 20

Ingrediënten

Bereiding

  • 500g kipgehakt
  • 60g kokosrasp
  • 50g amandelmeel
  • 1 geraspte wortel/ peen
  • 1 ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl gedroogde koriander
  • ½ tl paprika poeder
  • ¼ tl gemalen kurkuma
  • flinke snuf zeezout
  • snufje zwarte peper

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Stap 2

Doe de kokosrasp en amandelmeel in een schaaltje en mix het door elkaar. Doe het kipgehakt in een grote kom en kneed de wortel, knoflookpoeder, basilicum, uienpoeder, koriander, paprika poeder, kurkuma en zout en peper er goed doorheen.

Stap 3

Vorm er met je handen ballen van en rol die vervolgens door het kokosrasp/amandelmeel mix en leg ze op de bakplaat.

Stap 4

Zet de ballen vervolgens een minuut of 5-7 in de oven en draai ze daarna even om. Kijk even hoe ver de kip al gegaard is en bepaal aan de hand daarvan de verdere gaartijd. Dit zal waarschijnlijk nog een paar minuten bedragen.

Tip: Serveer warm met leuke prikkers erin.