Over het onderwerp “baby laten huilen of oppakken” wordt zoveel gezegd en geschreven. Pedagoog Krista Okma bundelt in deze video de laatste onderzoeken en geeft je haar advies. Pak je je baby op als deze huilt of laat je hem of haar huilen?

Het consultatiebureau zegt dit, je vriendin zegt het omgekeerde. En dan die eeuwige vraag “slaapt je kindje al door?”. Alsof het een prestatie is. Alsof jij er iets aan kunt doen. We maken het ons zelf niet makkelijk, maar hé, het is ook niet gemakkelijk. En je eigen slaapgebrek werkt daar niet ten gunste aan mee. Wat moeten we nu doen? Onze baby oppakken of laten huilen?

We vroegen aan pedagoog Krista Okma of zij advies wil geven. Een advies waarin ze alle huidige onderzoeken bundelt en haar tips geeft wat wij ouders nu het beste zouden kunnen doen. Voor onze baby’s en voor onszelf. Check de video voor haar antwoord.

Meer opvoedtips van Krista bekijken? Check dan haar video’s.

Krista Okma
Is adviseur opvoeden & opgroeien. Zij werkt ruim vijftien jaar als pedagoge in uitvoerende, management- en onderzoeksfuncties. Krista is gepromoveerd in de ontwikkelingspsychologie met een onderzoek naar de belevingswereld van (pleeg)kinderen. Thuis is Krista moeder van drie (stief-)kinderen van 11, 10 en 7 jaar. In haar studeerkamer schrijft Krista met veel plezier kinder- en opvoedboeken.