Personen:

4

Klaar in:

25-30 minuten

What’s in it:

Vis

Maaltijd:

Diner

Ingrediënten

Bereiding

  • 2 winterpenen
  • 1 paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 1 bosje munt
  • 2 el honing
  • 340 gr basmatrijst
  • 320 gr garnalen
  • 2 el sojasaus

Stap 1

Breng een pan water aan de kook. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Dressing: snijd de groene peper en de munt fijn. Pers de knoflook uit. Meng de groene peper, munt, knoflook, sap van de limoen, de honing en 4 el olijfolie in een kom tot een gladde dressing.

Stap 3

Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in reepjes. Schil ook de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Snijd de paksoi in grove stukken.

Stap 4

Bak de winterpeen en de paksoi in een beetje olie in een koekenpan of wok 4-5 min op middelhoog vuur. Bak de garnalen de laatste 1-2 min mee. Haal van het vuur en meng de dressing en de komkommer doorheen. Serveer samen met de rijst.

Dit recept kregen wij van de Familiebox. Maakt gezond en gevarieerd eten super lekker en makkelijk. En… je kunt dit recept 6 of 7 april in huis ontvangen!