Amerikaanse pancakes met een uiterst gezonde twist. Deze groene stapel is fris, hartig, smaakvol en gezond. Het bevat veel eiwitten, goede vetten en groenten. Dit recept is voor 2 tot 3 personen.

Ingrediënten
2 el boekweitmeel (volkoren speltmeel kan ook – let op, niet glutenvrij)
350g erwten, ontdooid of gestoomd
snuf zout
rasp van ¼ citroen
3 rondeeleieren
150g hüttenkäse
5 middelgrote blaadjes basilicum, gehakt
50g bladspinazie
kokosolie of boter om in te bakken
Olijfolie om mee te besprenkelen

Bereiding

1. Maal de erwten samen met de spinazie tot een grove puree in de keukenmachine. Doe de erwten in een ruime kom en voeg de eieren, de citroenrasp, snufje zout en het boekweit- of speltmeel toe. Roer alles goed door elkaar.

2. Voeg vervolgens de verse basilicum en de hüttenkäse toe aan het mengsel en meng alles zorgvuldig door elkaar.

3. Zet een hapjespan op het fornuis en verwarm op matig vuur een eetlepel kokosolie. Schep eetlepels in de pan, elke eetlepel vormt een pannenkoekje. Bak niet te veel tegelijk, ze hebben wat ruimte nodig. Laat de pannenkoekjes eerst aan de onderkant bruinen voor je ze probeert om te keren, zo vallen ze niet uit elkaar.

4. Serveer de pannenkoekjes warm of koud en besprenkel met olijfolie. Eet smakelijk!