Begrijp je kind

Wil je kind niet naar bed? Of staat je peuter te stampvoeten? Dit boek brengt rust in de tent! Jeugdverpleegkundige Ria Blom biedt inzicht in de ontwikkeling en het gedrag van je kind, waardoor je daar goed en op een natuurlijke manier op kunt reageren. Hierdoor ontstaat er een routine waar het hele gezin van zal genieten. Het is vooral handig voor het opvoeden van een kind in de leeftijd 0-4 jaar.

Mama ontzwangert

Niet direct een ‘opvoedboek’, maar wel eentje die we moeders gunnen te lezen. Omdat je jezelf beter begrijpt. En omdat dat er ongetwijfeld voor zorgt dat je daarna een leukere moeder en opvoedster bent. De combinatie van persoonlijke ervaringen met deskundig advies maakt Mama ontzwangert niet het zoveelste boek over zwanger zijn, de bevalling of de ontwikkeling van baby’s. Dit boek gaat over de jonge moeders, over wat zij doormaken in het eerste jaar na de geboorte van hun kind. Het is leesbaar en informatief vol grappige illustraties.

Ontspannen ouders, blije kinderen

Ben je de driftbuien van je kind zat? Weet je niet meer wat je moet doen om jezelf of je kind te kalmeren? Dit boek van klinisch psycholoog Laura Markham kan je helpen. Door als ouder meer grip op je eigen emoties te krijgen, kun je realistische grenzen stellen, meer empathie tonen en duidelijker communiceren. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om mee te werken, en hoef je niet langer te dreigen, smeken, chanteren of te straffen. De moeite waard om te proberen, toch?

Peuterpuberteit

Dit boek geeft uitleg over de ontwikkeling van peuters en praktische tips over bijvoorbeeld angsten, agressie, slaap- of eetproblemen. Daarnaast bevat het veel adviezen, opdrachten en manieren om het gedrag van je kind (zonodig) bij te sturen. De schrijfster is pedagoge en auteur van diverse boeken over zwangerschap, opvoeding en kinderziekten.

 

Droomritme

Slaapt je baby hazenslaapjes? Wil hij maar niet doorslapen of is hij een vroege vogel? Is je baby onrustig? Met het Droomplan in dit boek geef je je baby op een lieve manier een ritme. Het gaat uit van baby’s natuurlijke ritmes en leeftijd, zodat je op het juiste moment en op een manier die past bij jullie aan het slapen kunt werken. Stephanie Molenaar is slaap- en onrustdeskundige en baby (slaap)fluisteraar. Ze is een mama met een missie, namelijk alle ukjes goed laten slapen. 

 

Temperamentvolle kinderen

Dit boek biedt handvatten voor het opvoeden van temperamentvolle kinderen. Heb jij een kind dat opvliegender lijkt te zijn dan andere kinderen? Lijkt jouw kind soms koppiger dan anderen of kan hij van slag raken van iets waarvan je het totaal niet had verwacht? Dan lijkt het er op dat je te maken hebt met een temperamentvol kind. Dit boek vol handreikingen en tips verandert je kind niet, maar geeft jou als opvoeder veel handreikingen. 

Stilzitten als een kikker

Teken je ademhaling, vul het kamertje van je hart, geuren ruiken, de baas worden over je gedachten en geluk in duizend kleuren. Deze en nog meer oefeningen vind je in dit werkboek. Het doel is om kinderen in een hectische tijd en wereld de rust in zichzelf te (leren) vinden. De methodiek in dit boek is geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

De 7 stappen naar succesvol ouderschap

Ontdek de kunst van het Scandinavische opvoeden, jawel! De zeven stappen naar succesvol ouderschap is een modern boek. In zeven makkelijke stappen helpt psycholoog en familietherapeut Hedvig Montgomery opvoeders hoe ze ervoor kunnen zorgen dat zij en hun kinderen tevreden en gelukkig zijn, met zichzelf en met elkaar.

Nieuwe autoriteit voor ouders

Als we willen dat kinderen zich kunnen ontwikkelen, dan hebben ze ruimte nodig om ervaringen op te doen. Daarbij is het cruciaal dat je kind weet dat je er altijd voor hem bent. Tegelijkertijd is het van belang om duidelijke regels en structuur te bieden. Behalve een veilige haven moet je dus ook een betrouwbaar en sterk anker zijn. In dit boek laten Haim Omer en Philip Streit aan de hand van praktische tips en voorbeelden zien hoe je dit kunt doen. Hoe je zelfverzekerd en doortastend kunt optreden, en hoe dit geen afbreuk hoeft te doen aan de relatie met je kind, maar hoe je op deze manier je kind juist in moeilijke omstandigheden in de juiste richting kunt sturen.