“Ik heb het vermoeden dat mijn mannelijke collega die hetzelfde werk doet meer verdient dan ik. Ik vind dat niet eerlijk en het voelt niet goed. Hoe pak ik dit aan?”. Het antwoord op deze vraag vinden wij bij coach Nanet van Bewust met Nanet. Zij komt met 2 duidelijke tips die je helpen om dit probleem aan te pakken.

Wat ga je met het antwoord doen?

“De beste manier om dit aan te pakken is door het gesprek aan te gaan en dit goed voor te bereiden. Daarbij is het belangrijk je af te vragen wat je wil bereiken met dit gesprek. In je droom zegt je leidinggevende of jouw HR-contactpersoon na het aanhoren van jouw verhaal ‘Goed dat je het zegt, we gaan het gelijk rechttrekken’. Het is echter realistisch om je voor te bereiden op andere antwoorden. Zoals ‘Hij heeft meer werkervaring’ of het benoemen van een ander verschil in jullie CV’s”.

“Probeer eerst te achterhalen wat het verhaal of de reden is achter het verschil. Stel vragen aan je leidinggevende om hem of haar te begrijpen. Er zijn zo veel verschillende scenario’s te bedenken. Misschien hadden ze in de periode dat jouw mannelijke collega aantrad een ernstig tekort en was deze salariseis zijn voorwaarde om in te gaan op de job. Wat belangrijk is, is dat jij je voorbereid op je volgende stap. Natuurlijk kun je niet alle mogelijke reacties bedenken, maar je kunt wel nadenken over wat jij wil met het antwoord. En dat geldt ook als ze er geen openheid over willen geven. Wat vind je daar dan van?”.

BEKIJK OOK: DE 3 GEHEIMEN VAN WERKENDE MOEDERS IN BALANS

Scheidt feiten van gevoelens

“Maak van tevoren een lijst met feitelijke overeenkomsten tussen jou en jouw collega die meer verdient. Maak daarnaast een lijst met jouw gevoelens waarin je aangeeft wat het met je doet dat jij minder betaald krijgt. Met deze lijsten heb je voor jezelf goed de feiten en jouw gevoelens op een rij. Zo kun je ze ook uit de doeken doen in het komende gesprek. Je kunt de feiten aangeven en daarbij uitleggen wat het met jou doet om niet eerlijk beloond te worden”.

“Het enige waar je invloed op hebt, is jouw eigen aandeel in dit gesprek. Krijg je een reactie die niet goed voelt? Gun jezelf escape-tijd. Bereid een zin voor die je op dat moment kunt zeggen. Bijvoorbeeld: Bedankt voor je reactie. Ik ben er niet blij mee, ik denk erover na en kom er later bij je op terug. Dat geeft jou de tijd om feiten en gevoelens te scheiden en alles op een rij te zetten. Ook kun je een nieuw doel formuleren waarna je met een nieuwe voorbereiding het volgende gesprek in gaat”.

BEKIJK OOK: DE UITDAGINGEN VAN WERKENDE MOEDERS

We verdienen 5-7 procent minder dan mannen. De reden?

Vrouwen verdienen 5 procent minder dan mannen bij de overheid en 7 procent minder dan mannen werkend in het bedrijfsleven, blijkt uit onderzoek van het CBS. Dit komt niet omdat we minder hoogopgeleid zijn, minder uren werken of minder onderhandelen. Wel blijkt dat de carrières van vrouwen stagneren zodra ze kinderen krijgen. Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, zegt hierover in het AD: “In de beginfase van hun carrière verdienen vrouwen meer, maar je ziet dat mannen een inhaalslag maken als vrouwen kinderen krijgen. Veel vrouwen kiezen toch voor een parttime functie, terwijl mannen vaak fulltime doorgaan. Mannen die laag zijn opgeleid, halen hoogopgeleide vrouwen nooit meer in, maar mannen die ietsje minder of gelijk zijn opgeleid, doen dat wel”.

Aan ons fantastische vermogen om kinderen te mogen krijgen, zullen we ten opzichte van mannen niets veranderen. Wat we hieraan dus wel kunnen doen in ons eigen werk? Aangeven dat we gelijkwaardig betaald willen worden en het gesprek aangaan als je denkt of weet dat dit niet het geval is, aldus Nanet.