Nu de zon weer is gaan schijnen, krijgen wij zo’n zin om te shoppen. Maar wat zijn nou de trends op kindermode van dit voorjaar? We vroegen het aan de eigenaren van kindermodezaken door het hele land en hebben ze voor je op een rij gezet. Veel shopplezier!

1. De bloemenprint

Jacoline van ’t Schaapje in Barendrecht tips ons de bloemenprint. “Helemaal hip deze zomer is de bloemenprint! Tops worden met dezelfde print rok of broek gecombineerd zodat het een jurk of jumpsuit lijkt. Het gemak hiervan is dat je de tops ook weer heel leuk apart kan dragen op bijvoorbeeld jeans.

Foto rechts is van het merk Nik & Nik. 

2. Want better, not more (duurzaamheid loont)

“Gelukkig zijn mensen zich steeds bewuster van duurzame mode”. Julius en Naomi van de Never grow up babyshop zien deze trend zich dan ook steeds verder ontwikkelen. “De biologische mode is gemaakt van heerlijk zachte stoffen met hippe printjes en is van de fijnste kwaliteit. Dat verhoogt niet alleen het draagcomfort maar zorgt er ook voor dat de kleding nog generaties doorgegeven kan worden. Goed voor je portemonnee én het milieu”.

3. Leopard-, snake- en all-over prints met bloemen en dieren

Deze trend werd gespot door Marian Grovenstein van LEF de Kinderwinkel. “Naast deze prints zie je dit voorjaar veel kleur zoals geel, groen, oranje, rood, blauw, maar ook zwart en wit. Kleding moet comfortabel zijn en dit zie je terug in de gebruikte materialen. Eigenlijk mag alles. En het belangrijkste: de kinderen moeten zich prettig voelen in de door hun uitgekozen outfits en blij en zelfverzekerd de deur uit gaan!”.

4. Van sportief tot klassiek

“De trends van 2019 lopen uiteen van sportief tot klassiek en worden bepaald door zowel het straatbeeld als de grote modehuizen zoals Dsquared2, Philipp Plein, Versace, Elisabetta Franchi. Kindermode is een weerspiegeling van de volwassen mode en dat zie je zeker dit voorjaar terug! Bij kleuren en prints geldt ‘niets is te gek, niks moet, alles mag’.” Aldus Michael Grifhorst van ‘T Schooltje. Naast deze trends geeft hij nog een prachtig motto van zijn winkel mee ‘Een kind is geen standbeeld, kleding moet vooral lekker zitten en draagbaar zijn’. 

5. Pastelkleuren

Mila van Pomme de jus tips ons – naast de leopard print – kleding in pastelkleuren. “Dan heb ik het over kleuren als zacht roze, geel, lila en blauw. Met een print kun je knallen en met een pastelkleur kan je het weer rustig aan doen. Juist die combinatie of afwisseling werkt”. 

6. Een mix tussen classic, casual en creative

Voor het voorjaar van 2019 ziet Lotte van mama nova een mix tussen classic, casual en creative. “Klassieke kledingstukken in Scandinavische stijl met zachte aardekleuren vormen de basis, aangevuld met comfortabele kleding geweven in herkenbare patronen of bedrukt met felle prints”. Goed kunnen bewegen vindt Lotte een must.  “Ook duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen als katoen, zijde en bamboe worden steeds belangrijker. Het voorjaar van 2019 draait om duurzaam geproduceerde, tijdloze ontwerpen van natuurlijke materialen in hedendaagse kleuren en prints”.

7. Lila en wijde broeken

“De kindermode gaat allerlei kanten op… van fellere kleurtjes als citroengeel en helder blauw tot zachte tintjes okergeel, oudroze, lichtbruin en oud oranje”. Lila is helemaal terug in de kindermode en Aletta van Groots&kleintje verwacht dat dit nog wel een poosje zo blijft. Daarnaast ziet zij veel natuurlijke dessins als bladeren, bloemen en fruit. “En culottes… wijde broeken zijn helemaal hot!”

7. Frisse geel-, rood- roesttinten & duurzame merken

“Qua kleur zie je dit jaar na het okergeel van de afgelopen jaren, wat frissere geeltinten. Veel mensen denken dat geel niet bij iedereen staat, maar er zijn zoveel verschillende tinten, dat er altijd wel een goede tussenzit. Ook warmere kleuren zoals rood en roesttinten zien we veel”. Wat Brigitte van Little Department Store ook ziet is dat klanten steeds bewuster op zoek zijn naar duurzame merken. “Denk daarbij aan het gebruik van biologisch katoen of gerecyclede materialen, maar ook aan lokale productie en goede werkomstandigheden. Het verhaal achter een kledingstuk wordt steeds belangrijker!”

Fotocredit: Minibelle.nl

8. Kleur, kleur, kleur en nog meer kleur!

“Alle kinderen deze zomer in kleuren en printjes. Laat de vrolijke zomer maar beginnen!”. Dat zegt Anouk van Kidscorner ZieZo! In haar kinderwinkel in Harderwijk kun je zowel kleding shoppen als een lekker kopje koffie doen of lunchen. Prima combinatie voor mama’s, toch?!

De kleding op de foto rechts is van het merk Sturdy en Jubel.