We hebben het er bij mamaNL vaker over omdat het nu eenmaal vaak voorkomt. Schuldgevoelens. Richting je werk omdat je er niet helemaal bij bent na een slechte nacht of omdat je in je hoofd bezig met je kind bezig bent. Richting je kind omdat het afscheid nemen je zwaar viel of je je afvraagt of dit nu de bedoeling is geweest van kinderen krijgen.

Pedagoge Krista geeft je in deze video praktische tips hoe om te gaan met deze gevoelens. Ook komt ze met een grappige, persoonlijke anekdote. Heel herkenbaar.

Krista Okma is adviseur opvoeden & opgroeien. Zij heeft ruim vijftien jaar werkervaring als pedagoge in uitvoerende, management- en onderzoeksfuncties. Krista is gepromoveerd in de ontwikkelingspsychologie met een onderzoek naar de belevingswereld van (pleeg)kinderen. Zij is auteur van de succesvolle boeken ‘Oei, er klopt iets niet…’ – een handboek voor ouders van kinderen met een lichamelijke en/of mentale beperking, en ‘de Opvoedachtbaan’- een boek vol tips en positieve adviezen over opvoeden (voor alle ouders).