Dat je relatie flink verandert door de komst van kinderen is een feit. Dat dat niet alleen positief is, is ook hard te maken. Hoe zorg je er nu voor dat je je relatie voedt? Dat je ook in deze periode uit jullie leven elkaar blijft vinden en de verbinding legt? In deze podcast vertelt coach Marjolein Mennes wat er gebeurt in je partnerrelatie als er kinderen komen en geeft ze je tips hoe je je relatie kunt voeden.

De basis

Elkaar iets gunnen kan alleen als je ook echt iets voor elkaar over hebt. Dat betekent ook dat je zelf genoeg moet hebben. Aan de basis van een goede relatie met je partner staat een goede relatie met jezelf. Goed voor jezelf zorgen is essentieel. Als jij lekker in je vel zit, is het veel makkelijker om je partner te laten uitslapen.

Vraag en luister

Lieve schat, hoe gaat het echt met je? Coach Marjolein raadt aan deze vraag regelmatig aan je partner te stellen. Om vervolgens echt te luisteren naar het antwoord en zonder verwijten te reageren. Zorg in dat gesprek ook goed voor jezelf. Neem bijvoorbeeld een lekker kopje thee en stel de vraag alleen als jij okay bent.

Marjolein Mennes is coach en oprichtster vanĀ Lieve Moeders. Ze heeft 2 zoons van 1 en 4 jaar oud. Ze helpt andere moeders online en offline met het krijgen van meer grip op hun leven als jonge moeder en meer te genieten van deze bijzondere periode in hun leven.