Wij kennen geen werkende moeder die de komende 3 vragen zichzelf nooit gesteld heeft:
1. Hoe combineer ik werk en gezin het beste?
2. Wat is voor mij, mijn partner en ons kind de mooiste combinatie?
3. Hoe ga ik om met schuldgevoelens?

En het bijzondere aan bovenstaande vragen over de combinatie werk en gezin is dat ze regelmatig opnieuw de revue passeren. Bijvoorbeeld als je kindje ziek is, als er een 2e of 3e kindje bij komt, als je een nieuwe carrièrekans krijgt. Maar ook gewoon als je je keuze, hoe bewust deze ook gemaakt is, doorleeft. En er zo achter komt dat je van hot naar her rent. Of ervaart dat je te weinig tijd met je kind door brengt. Of dat je ambitie in de huidige situatie geen mogelijkheden krijgt.

Hoe maak je nu een goede keuze?

De precieze keuze werk en gezin kan alleen jij voor jezelf maken. Met je partner samen natuurlijk. In deze video helpt vrouwenpsycholoog Evelien je erachter komen wat voor jou het beste werkt. Ben jij bijvoorbeeld het type zorger of buitenhuiswerker? Door jezelf (opnieuw) te leren kennen, kun je keuzes maken die dichter bij jou liggen. Waar jij, je partner en kind zich beter bij zullen voelen.

En what about die eeuwige schuldgevoelens?

Vrouwenpsycholoog Evelien gaat in deze video ook in op schuldgevoelens. Geniet van je kinderen, want de tijd gaat zo snel, zeggen oma’s niet voor niets. Aan de andere kant heb je ook je financiële verplichtingen en je eigen ambities. Wat zeggen je schuldgevoelens over je keuze en wat moet je ermee?

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat jullie werk/ privé balans van invloed is op de mentale gesteldheid van je kinderen?

Ga dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw kinderen aan de slag met het vinden van jouw balans.