Hoe houd je je relatie goed? Ook als er kinderen zijn. De tip om tijd voor elkaar te maken kennen we inmiddels wel. Daarom vroegen we vrouwenpsycholoog Evelien naar vernieuwende tips. En ja, hoor: ze heeft 2 hele mooie voor je in petto. Die ook nog eens niet zoveel tijd kosten. #helemaalhandig

De 6 seconden knuffel

Kus jij je partner gedag of begroeten jullie elkaar ’s avonds? Doen vanaf vandaag. En dan niet die vluchtige kus, maar een 6 seconden knuffel is het advies van vrouwenpsycholoog Evelien. In die 6 seconden heeft het knuffelhormoon oxytocine de kans om vrij te komen. Dit is het stofje waarmee we ons aan elkaar hechten en liefde ervaren. Zo voelen we echte liefde. Houd elkaar dus wat langer vast, knuffel elkaar en zeg iets positiefs of liefs.

Haal samen herinneringen op

Denk bijvoorbeeld aan de eerste ontmoeting, vakanties samen of de eerste kus. Het ophalen van deze herinneringen zorgt ervoor dat het in je hoofd weer als opnieuw wordt ervaren. Je hersenen maken geen verschil tussen wat er nu gebeurt of wat er is gebeurd. Door jullie herinneringen samen opnieuw te bleven, krijg je een instant happy gevoel. Het verstevigt jullie band en versterkt het geluksgevoel.

Evelien is getrouwd, moeder van drie kids (3, 5 en 7 jaar) en oprichter van Bloom Psychologie; Psychologie Praktijk voor Vrouwen en Bloom Kids. “Zolang ik werk binnen de GGZ heb ik de wens gehad om een psychologiepraktijk speciaal voor vrouwen te starten. Ik vind vrouwen ontzettend interessant. De dingen waar wij van houden en mee worstelen; privé-werk balans, zelfbeeld, verwachtingen en relaties. Het verbindt ons en maakt ons krachtig. Ik werk graag met vrouwen juist omdat we zo complex en mooi tegelijk zijn.”