In het bijna laatste weekend van november is weer genoeg te doen in Almere. Met en zonder kinderen. En waarschijnlijk blijft het droog!

MET JE KIND(-EREN)

23 november

-> Sint in Almere Buiten
Met je kinderen de Goedheiligman bezoeken? Altijd leuk deze periode toch? Zaterdag 23 november om 12.00 uur wordt Sint door de wethouder ontvangen op het podium op het Globeplein. Hij blijft de hele middag in Buitenmere. Van 11.00 tot 16.00 uur kun je op het Noordeindeplein sjoelen met pepernoten en een Sint Kleurplaat maken. Gezellig!

-> Sinterklaaspad Oostvaardersplassen
De zak van Sinterklaas is zoek! Heerlijk toch dit soort avonturen? Bij Buitencentrum Oostvaardersplassen helpen je kinderen de Sint en zijn pieten met het terugvinden van de zak. Je kleine speurneus krijgt zijn eigen pietenmuts en krijgt een cadeautje na het maken van een foto en dit laten zien aan de vrijwilliger in het Buitencentrum. Ook op 24 november tussen 10u en 16u te doen!

24 november

-> Jeugdtheater Piet op pad 4+
Theater is altijd goed en in deze periode van het jaar gaat dat natuurlijk over… Om 15u in Bibliotheek Stad staat er een productie van ZieZus in de nieuwe zaal. Piet moet een belangrijk pakje afleveren in de schoen van Nina. Maar dan raakt hij het pakje kwijt… Tickets zijn online te koop.

-> Groot Almeers Sinterklaasfeest
Wij zijn nog niet geweest, maar dit schijnt heel leuk te zijn. Theaterschool Almere nodigt alle kids en ouders van Almere en omgeving uit voor het allergrootste Sinterklaasfeestje uit de buurt! In KAF wordt een vrolijke meezingvoorstelling gegeven voor de komst van Sinterklaas! Met een spannend verhaal, veel meezingliedjes en natuurlijk een heleboel pepernoten verwelkomen we Sint Nicolaas. De laatste tickets zijn online te koop.

ALLEEN OF SAMEN

23 november

-> Ondernemersdag
Op 23 november organiseert de gemeente Almere de Ondernemersdag. Ben of wil je ondernemer worden? Dan kun je je laten inspireren tijdens seminars en workshops op dit gratis event. Wel even aanmelden van tevoren.

-> Biologische boerenmarkt
Verse, bio producten als brood, seizoensgroente, zuivel en vlees inslaan? Iedere zaterdag kun je tussen 9.30u en  13.00u naar de biologische boerenmarkt in de grote schuur van de Stadsboerderij op stadslandgoed de Kemphaan. Je vindt er ook biologische schoonmaakmiddelen, huidverzorgingsproducten, bloemen en een heel fijn sfeertje.

Fijn weekend!