Tijdens de staking op 6 november 2019 kun je thuis spelen, maar ook terecht bij leuke musea en dierenparken die gratis hun deuren openen. Soms ook voor (groot-)ouders! We hebben ze voor je op een rij gezet.

 1. Diergaarde Blijdorp. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom in deze leuke dierentuin in Rotterdam. Alle voorwaarden voor de kids-gratis actie vind je hier.
 2. Madurodam. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom in dit leerzame kleine stukje Nederland. Alle  info en voorwaarden lees je hier.
 3. Kasteel Muiderslot. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis welkom in dit Middeleeuwse kasteel. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 4. Scheepvaartmuseum. Kinderen tot en met 17 jaar die in Nederland naar school gaan zijn gratis welkom in dit grote en uitgebreide maritieme museum. Ook als begeleider van je kind mag je gratis het Scheepvaartmuseum binnen! Alle info en voorwaarden vind je hier. Tip: Het verhaal van de walvis.
 5. WILDLANDS. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom in deze adventure zoo in Emmen. Kinderen van het voortgezet onderwijs ontvangen 50% korting. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 6. Afrika Museum. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom in dit museum waar je alles leert over de kunst en cultuur van Afrika. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 7. Kasteel de Haar. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom in dit sprookjesachtige kasteel. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 8. Tassenmuseum. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis welkom in dit superleuke museum. Ook ouders en grootouders hoeven op 6 november niets te betalen. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 9. Theater Hanzehof. Kinderen tussen de 3 en 8 jaar zijn gratis welkom bij de voorstelling ‘Meneertje Rood-Geel-Blauw’. De voorstelling wordt 4 keer gespeeld. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 10. Groninger Museum. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis welkom in dit museum waar je allemaal nieuwe dingen ziet. Ook begeleiders (1 per kind) mogen gratis naar binnen. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 11. Teylers Museum. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis welkom in dit museum van de verwondering. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 12. Museum Volkenkunde. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom in dit museum met de prachtige tentoonstelling Helende Kracht. Info en voorwaarden vind je hier.
 13. Museum Speelklok. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis welkom in dit museum vol muziek en spel. Alle info en voorwaarden vind je hier.
 14. Miniworld Rotterdam. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis welkom en leren alles over de stad Rotterdam. Alle info en voorwaarden vind je hier.