Oma Vogeltje

Wij waren al fan van deze auteur die het Prentenboek van het Jaar 2017 schreef en illustreerde. Afgelopen maand kwam zijn nieuwe boek uit: Oma Vogeltje. En ook dit vinden wij een mooi, lief boek dat nooit verveelt.

Het is vakantie en Boy gaat bij zijn oma logeren, die op een klein eiland woont. Zijn oma heeft het druk met van alles en nog wat en Boy verveelt zich. Op een dag gaat hij er alleen op uit. In een grot vindt hij een klein, gewond vogeltje. Dan wordt het vloed en gaat het stormen. Boy en het vogeltje zitten in het nauw. Gelukkig worden ze door oma gered, en dat is het begin van een nieuwe, hartverwarmende vriendschap…

Asterix & Obelix XXL 2

Dit is de allernieuwste game met de bekende striphelden Asterix en Obelix in de hoofdrollen. Heb je een kind in de leeftijd vanaf 7 jaar? Dan is dit een top cadeau. In Asterix & Obelix XXL 2 moeten de kleine, slimme Asterix en zijn onafscheidelijke metgezel Obelix uitvogelen waar de druïde Panoramix is gebleven. Wissel af tussen de slimme Asterix en de buitengewone kracht van Obelix om je te ontdoen van de hordes Romeinen, raadsels op te lossen en de vele beproevingen te doorstaan.

p.s. Deze game winnen plus 3 extra figurines en 2 vrijkaartjes voor de nieuwe film Asterix en het geheim van de Toverdrank? Check dan vrijdagavond 7 december de Facebook-pagina van mamaNL!

Woezel en Pip Yogaspel

Wij vinden dit dus zo’n leuk spel! Onze 1-jarige doet zelfs ook mee ;) Officieel is het voor 3-6 jaar, maar met enkele aanpassingen kun je dit spel prima doen met jongere kinderen.

Dit yoga bordspel stimuleert het samen spelen en bewegend leren. Je gooit met de dobbelsteen en kijkt op welk vakje van het spelbord je uitkomt. Is dat een yogavakje? Dan voer je samen de yogaoefening uit die op het spelkaartje staat. Is het een peertje? Hang dan een peertje in de perenboom.  Je speelt in dit spel niet tégen elkaar, maar mét elkaar. Heerlijke kerstgedachte, toch?

Alfabettrein in kofferpuzzel

Dit vinden wij zo’n multifunctioneel cadeau. Onze kinderen puzzelen ermee, stoppen van-alles-en-nog-wat in de koffer en ondertussen kunnen ze het alfabet leren. En niet te vergeten: treintje spelen. Heerlijk toch?

 

 

Nijntje Verstoppertje spelen

Een hit bij ons thuis. Dit Nijntje spel is geschikt voor de allerkleinsten (lees, hier werd het gedaan vanaf 1 jaar). Hoe het werkt? Verstop Nijntje ergens in de kamer, druk op de knop en Nijntje roept om de 10 seconden: Ik ben hier! Wie Nijntje als eerste vindt, wint het spel! Wil je het wat moeilijker voor 3- of 4-jarigen maken? Dan zitten er kaartjes bij met hints. Een leuk en beweeglijk spel.

 

Rupsje Nooitgenoeg voelboek

Ja, hier krijgen wij dus ook nooit genoeg van. Met dit mooie voelboek kunnen peuters vanaf 18 maanden kennis maken met deze kleurrijke wereld. Voel de glimmende appel van Rupsje Nooitgenoeg, aai de zachte manen van een leeuw en volg met je vingers de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5. In dit  voelboek komen dieren, woorden, cijfers, vormen en kleuren voor.

 

Multi Activiteitentafel

Okay, wel een wat duurder Kerstcadeau, maar speelplezier voor het hele jaar gegarandeerd. Op de tafel zijn vliegende papegaaien, een xylofoon, een spiegel en verschillende muziekinstrumenten. Have fun!

Miniroom Kanindocka pop

Deze schattige Kanindocka pop met vrolijke konijnenoren zorgt voor veel speelplezier en heeft een hoog knuffelgehalte. Onze dochter is er dol op. Met 42 cm vinden wij het een fijne, grote pop. De pop is van 100% katoen gemaakt en veilig vanaf 0 jaar. Je hebt ‘m ook in roze, grijs, lavendel, wit en nog een paar kleurcombinaties.

Rock en Leer Drumstel

We beseffen ons dat niet iedereen dit leuk vindt, maar hier in huis zijn we fan. Met dit drumstel maakt je kindje kennis met tellen, instrumenten en muziek. De voet kan op het pedaal geplaatst worden om de slurf van de olifant te bewegen en je drukt op de olifant-toets en liedjes-toetsen om vrolijk gezongen liedjes te horen. Sla op de zes knipperende lichtjes van het drumpaneel om uitdagende drumspelletjes te spelen. Dit drumstel is inclusief krukje en drumstokjes.

 

De Kerstmisaurus

Dit nieuwe boek heeft zo’n prachtig verhaal. Willem heeft één grote wens: een dino voor kerst. Hoewel de Kerstman voor heel veel cadeaus kan zorgen, lijkt een dinosaurus onmogelijk. Of toch niet? Maak kennis met Willem Tuffer, een 10-jarig jongetje dat helemaal gek van dino’s is. Op school heeft hij het niet altijd makkelijk: het nieuwe meisje in de klas, Brenda Kwel, doet er alles aan om hem het leven zuur te maken. En oh ja, hij zit ook nog in een rolstoel. Maar dan gebeurt er iets magisch… Dit vrolijke verhaal is fantasierijk en mooi geïllustreerd.

 

Speelgoed kassa

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Geschikt voor verschillende leeftijden. Met en zonder scanner. Met en zonder “geld”. Van hout en van plastic. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar zo’n speelgoed kassa is toch fantastisch. Eindeloos speelplezier voor je kind.