Heb jij het al gehoord? Sinds afgelopen januari bestaat er een nieuwe sport voor peuters en kleuters in Groningen. Hoe het heet? Voetjebal!

Initiatiefnemers Marloes Hemmel en Jan Akkermans (ouders van Liva en Sam; zie bovenstaande foto), merkten op dat er in Groningen weinig aanbod is op het gebied van sportactiviteiten die je samen met je kind kunt doen. Via social media kwamen ze het voetballende speelconcept ‘Voetjebal’ tegen en binnen no-time wisten ze Voetjebal in het Noorden op de kaart te zetten. Jan, een ervaren voetbaltrainer en afgestudeerd aan de ALO, verzorgd de voetjebaltrainingen en Marloes houdt de organisatorische kant van Voetjebal Groningen draaiende.  Dat allemaal naast haar werk als dialyse verpleegkundige.

Wat is Voetjebal precies?

Een les Voetjebal is een les vol plezier en spel. Kleuters en peuters maken op een hele leuke manier kennis met een bal, samen met een ouder. Op een speelse manier werken de kindjes aan hun motoriek en coördinatie en leren ze niet alleen ‘Voetjeballen’, maar leren ze ook kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen. Ze spelen met materialen die speciaal voor Voetjebal zijn ontwikkeld en die hun coördinatie, behendigheid en balans stimuleren.

Voor wie is Voetjebal?

Je kunt, samen met je twee- tot vijfjarige peuter of kleuter, meedoen met de lessen. Er zijn maximaal 10 kindjes per groep, dus de trainingen zijn heel persoonlijk. De lessen zijn opgedeeld in twee fase’s. Zo werken de jongste ‘Voetjeballers’ aan zelfverzekerdheid tijdens het lopen en aan de basisprincipes van het voetballen: trappen, passen, draaien en jongleren. In de tweede fase werken de kindjes aan het controleren van de bal, passes, dribbelen en nog veel meer.

Waar is Voetjebal te vinden?

Op zaterdagochtend tref je de ‘Voetjeballers’ in Gymzaal Semmelweisstraat in Groningen (Zuid) tussen 9.15 uur en 11.30 uur. Aan een tweede leslocatie wordt momenteel hard gewerkt. Een les bestaat uit 45 minuten ‘Voetjebal’plezier en quality time met je kindje. Voor €10,00 per les doe je al mee. Wil je meer weten? Check dan de website van Voetjebal Groningen.

Wat denk jij? Ben jij voortaan ook elke zaterdagochtend bij Voetjebal Groningen te vinden? Ik wel, want ons zoontje Finn staat te springen om ook ‘Voetjeballer’ te worden. Een blog hierover volgt dus snel :- )

Aletta (34) woont samen met Derik en is met trots moeder van Finn (2). Als onderneemster (Mama Goodiebag Friesland & Groningen en Sleepymindz Kinderslaapcoaching) is ze altijd op zoek naar de balans tussen gezin, familie, vrienden, werk, fit blijven en bovenal rust.