Ben jij wat je eet?

“Je bent wat je eet”, zeggen ze wel eens. Maar wat zegt dat over jou? Vind jij het lastig om gezonde keuzes te maken? Vrouwenpsycholoog Evelien Krijgsheld vertelt je in deze video hoe je bewuster leert eten. Hoe je op een andere manier naar eten kunt kijken. En hoe je om kunt gaan met jouw vreetbui.

Mijn moment… mijn vreetbui

Eindelijk is het moment daar. Je kinderen liggen op bed, de keuken is opgeruimd, het huis iets minder ontploft dan een paar uur geleden en de laptop dicht. Het is tijd voor jou. Je pakt je favoriete drankje en… koek, snoep, gebak, chips, chocolade. Whatever, als het maar ongezond is.

Of is jouw vreetbui op een ander tijdstip? Als de kinderen in de woonkamer spelen en jij in de keuken staat. En eigenlijk de lunch of het avondeten moet voorbereiden, maar die chocolade lonkt. En dan niet 1 blokje, maar 3 of 4 of 5.

Herkenbaar?

Vrouwenpsycholoog Evelien geeft je in deze video DE tip om de vreetbui de baas te zijn. Als jij dat snaaimoment, het emotie eten, je stress eten of vreetbui op voelt komen, doe dan wat Evelien je in deze video aanraadt.

Waarmee ze gelukkig niet zegt dat je niet mag genieten van ongezond eten. Want dat mag zeker. Zolang we het maar bewust doen.