Thaise pompoensoep met pandanrijst

Snel klaar, vol smaak en… vegetarisch. Dat is dit recept. Enjoy!

Aantal personen

4

Klaar in:

20 minuten

Aantal calorieën:

430

Maaltijd:

Diner

Ingrediënten

Bereiding

  • 200 g Lassie Pandanrijst met extra vezels
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 2 sjalotjes, in dunne partjes
  • 2-3 theelepels Thaise rode kruiden (Jonnie Boer)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 cm verse gember, in dunne plakjes
  • 1 verse serehstengel, geplet
  • ½ rode peper zonder zaadjes, in dunne reepjes
  • 400 g oranje pompoen (met schil), in blokjes
  • 3 bosuitjes, in schuine stukken van 2 cm
  • 2-3 eetlepels lichte sojasaus
  • 4 eetlepels verse koriander, grof gehakt
Stap 1

Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig. Bak de Thaise kruiden heel even mee.

Stap 2

Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij en voeg de gember, sereh en rode peper toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de pompoenblokjes en bosui toe en kook de groenten in 4-6 minuten beetgaar. Voeg eventueel meer water toe en breng de soep op smaak met sojasaus. Verwijder zo nodig de plakjes gember en de serehstengel.

Stap 3

Schep een bergje pandanrijst in wijde kommen en schep de soep erop. Strooi de koriander erover.

Voedingsstoffen (p.p.)

 

Van de 25 gram vetten is overigens 18 gram verzadigd vet. Daarnaast zit er 5 gram voedingsvezel in deze pompoensoep.

Eiwitten (gram)

Vet (gram)

Koolhydraten (gram)