Personen:

4

Klaar in:

45-50 minuten

What’s in it:

Vega

Maaltijd:

Diner

Ingrediënten

Bereiding

  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 75 gr bloem
  • 6 gr Italiaanse kruiden
  • 200 gr cherrytomaten
  • 300 gr pompoenblokjes
  • 150 gr wortel julienne
  • 150 gr geitenkaas
  • 50 gr sla melange

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje boter.

Stap 2

Klop de eieren in een kom met de melk en het bloem. Voeg de Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe. Halveer de cherrytomaten.

Stap 3

Verdeel de pompoenblokjes en de helft van de wortel julienne over de bodem van de schaal. Verkruimel de geitenkaas en verdeel ook over de schaal. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de cherrytomaten hierop.

Stap 4

Bak de groenten clafoutis 35-40 min in de oven op 180 graden totdat hij gaar is.

Stap 5

Meng ondertussen de resterende wortel julienne met de sla melange in een kom. Voeg de azijn en peper en zout toe naar smaak. Zet de salade even opzij en serveer met de groente clafoutis.

Dit recept kregen wij van de Familiebox. Maakt gezond en gevarieerd eten super lekker en makkelijk. En… je kunt dit recept 16 of 17 februari in huis ontvangen!

Andere vega recepten uitproberen? Check bijvoorbeeld deze geroosterde bloemkool met pindasaus.