Personen:

4

Klaar in:

50-55 minuten

What’s in it:

Vlees

Maaltijd:

Diner

Ingrediënten

Bereiding

  • 4 grote zoete aardappels
  • 400 gr rundgehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 bosje bieslook
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 gr chilipoeder en komijn
  • 75 gr slamelange
  • 1 winterpeen
  • 1 komkommer

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg de zoete aardappels in een ingevette ovenschaal en bak 35-45 min in de oven totdat je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken.

Stap 2

Snijd de ui fijn. Bak in een beetje olie in een koekenpan 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur hoger en voeg het rundgehakt toe aan de pan. Bak in 3-4 min goed rol.

Stap 3

Voeg de chilipoeder en komijn toe aan het gehakt en roer dan ook de tomatenblokjes erdoor. Roer goed door en draai het vuur lager. Laat 8-10 min sudderen totdat het een dikke gehaktsaus is. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Snijd de bieslook fijn en zet opzij. Verwijder de schil van de winterpeen met een dunschiller en maak vervolgens met de dunschiller lange slierten. Snijd de komkommer in plakjes.

Stap 5

Meng de komkommer, winterpeen en de slamelange in een kom met de azijn en 1 el olijfolie per persoon.

Stap 6

Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd de bovenkant gekruist in. Schep de tomaten-gehaktsaus op de zoete aardappels en bestrooi met de bieslook. Serveer samen met de salade.

Dit recept kregen wij van de Familiebox. Maakt gezond en gevarieerd eten super lekker en makkelijk. En… je kunt dit recept 2 of 3 maart in huis ontvangen!