Personen:

4

Klaar in:

25-30 minuten

What’s in it:

Vega

Maaltijd:

Diner

Ingrediënten

Bereiding

  • 250 gr basmatrijst
  • 450 gr bloemkoolroosjes
  • 300 gr pompoenblokjes
  • 300 gr sperziebonen
  • 75 gr pinda’s
  • 75 ml kokosmelk
  • 0,75 st gember
  • 1,5 el ketjap
  • 6 gr komijnzaad
  • 1 bosje koriander

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloemkoolroosjes met de pompoenblokjes met een scheutje olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en het komijnzaad. Bak 15-20 min in de oven.

Stap 2

Breng twee pannen water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in 8-10 min totdat ze beetgaar zijn. Kook de basmatrijst volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3

Pindasaus: Rasp de gember en doe samen met de pinda’s, kokosmelk en de ketjap in een hoge kom. Pureer met een staafmixer met een gladde saus.

Stap 4

Hak de koriander grof. Giet de basmatrijst af en verdeel over de borden. Leg de groenten erop bestrooi met de koriander. Serveer met de pindasaus.

Tip: De pindasaus kun je kort voor het serveren even opwarmen in een steelpannetje of in de magnetron.

Dit recept kregen wij van de Familiebox. Maakt gezond en gevarieerd eten super lekker en makkelijk. En… je kunt dit recept 9 of 10 februari in huis ontvangen!