In de afgelopen maanden hebben we het kunnen merken, het is lang niet altijd makkelijk om je kinderen bezig te houden. Bij veel activiteiten kan de interesse na een minuut alweer verdwenen zijn. Een van de activiteiten waar kinderen het meest gepassioneerd over zijn, is het spelen met toverzand! Als je op zoek bent naar een activiteit die hen urenlang op het puntje van hun stoel laat zitten, dan is dit wat je zoekt! Maar wat doe je als je dit niet thuis hebt en ook niet de mogelijkheid hebt het even te kopen? Dan maak je het zelf, natuurlijk! Zelfgemaakt toverzand is eenvoudig te maken en ecologisch verantwoord! Babymerk JOONE Paris geeft ons een makkelijk recept:

Verhoudingen aan te passen aan de hoeveelheid zelfgemaakt toverzand die je wilt maken:

  • 7 porties meel
  • 1 portie olie
  • Optioneel: als je kleur wilt toevoegen, kun je een gekleurd krijtje raspen en aan het mengsel toevoegen of een paar druppels voedingskleurstof toevoegen

Meng de bloem en de olie goed door elkaar en wrijf het stevig in je handen om het te mengen, zodat de deeltjes hetzelfde worden.

Tip: Dit toverzand is heel goed te bewaren in luchtdichte dozen of zakken.

Babymerk JOONE zet transparantie voorop en vindt dat je de waarheid verdient over de producten die je voor je baby koopt. De luiers, (bad)textiel en verzorgingsproducten voor zowel jou als je kind zijn gemaakt van supergezonde en schone materialen. Daarnaast komt JOONE voor wie het gesjouw met luiers zat is, met de ideale oplossing: een opzegbaar luierabbonement waarmee je elke maand de gezonde luiers in leuke printjes gewoon bij je thuis ontvangt. Het doel Een community creƫren waarin open wordt gesproken over alles omtrent je baby.